Bel vrijblijvend voor meer informatie 06 - 48056222

Kennissessie Design Thinking

Kennissessie Design Thinking

Frank van Noort nam ons op 15 november jl. mee tijdens een interactieve sessie in de wereld van Design Thinking. Een interessante kennissessie aangeboden door OnlyHuman in Den Haag. Frank leerde ons in vogelvlucht de technieken om complexe thema’s of problemen om te zetten naar tastbare en doelgroep-specifieke vraagstukken. Dit moet uiteindelijk leiden tot vernieuwende oplossingen.

Onderwerp was ‘Energietransitie’ als start-up. Hiermee moest elk groepje aan de slag om een probleem boven water te krijgen en vooral op te lossen.

foto: NNGROUP.com

Centraal bij Design Thinking staat de waarom vraag, de persona en de customer journey. Door steeds door te vragen waarom iets een probleem is, pel je het probleem af en kom je tot het antwoord. Mijn groepje koos een oliemaatschappij als doelgroep wat het maken van een persona er niet makkelijker op maakte.

foto: NNGROUP.com

Door creatief te denken, niet meteen met oplossingen te komen maar eerst het probleem goed te doorgronden, komt de oplossing bijna als vanzelf. De zaal zat vol met vrouwen en hier en daar een man. Na de sessie was en tijd en ruimte om met een drankje nader kennis te maken met elkaar.

Share this post