Bel vrijblijvend voor meer informatie 06 - 48056222

Kennissessie Visual Thinking via Only Human

Altijd goed én leuk om interessante kennissessies bij te wonen. Dit keer op uitnodiging van Only Human in Den Haag, een gerenommeerd werving & selectiebureau in Den haag. Tevens een van de preferred suppliers van de overheid. Onderwerp: Visual Thinking.

In maart van dit jaar ging ik naar een sessie over de veranderingen ten opzichte van de AVG. Dit keer ging was het thema Visual Thinking. Eén afbeelding of tekening zegt immers veel meer dan 1000 woorden. Daarnaast is het handig om via afbeeldingen processen te verduidelijken. Bureau Brand deelde haar kennis met ons en leerde ons de beginselen van het visueel denken, ook als je niet kun tekenen.

 

 

Na uitleg over hoe je veel voorkomende zakelijke iconen kunt tekenen, mochten we zelf aan de slag. Met een mooi blanco schrift en drie verschillende soorten pennen en stiften, moesten we onszelf uitleggen.

Er moest een tegenstelling inzitten: werk -privé, overdag -avond, nu- toekomst, et cetera.

visulathinking, nmcadvies. onlyhuman

Ik houd van tekenen en gewapend met de gegeven tools ging ik aan de slag. Na 50 minuten droedelen konden we onze maaksels tonen aan het publiek. Je kon een boek winnen over visual thinking, er werden er twee verdeeld. Natuurlijk wil ik graag zo’n boek winnen maar bescheidenheid wint het meestal van de hebberigheid. Ik koop het boek wel, denk ik dan.

Ik had mijn krabbels op LinkedIn gezet als post over een leuke kennissessie. Word ik warempel gevraagd een animatie te maken voor een grote club die wil gaan franchisen en op een speelse manier een whiteboardanimatie of explanimation wil kunnen tonen aan zijn doelgroepen. Ik ben altijd wel in voor een uitdaging. Hoe leuk!

 

 

onlyhuman, nmcadvies, bureaubrand, visualthinking

 

 

 

Share this post